Hoe de geschiedenis te wissen op een iPhone

Zelfs voor mobiele apparaten, kan het nuttig zijn om te weten wanneer en hoe u uw zoekgeschiedenis moet wissen. Als je er nog nooit over hebt nagedacht, is hier een handige gids voor het wissen van je zoekgeschiedenis op je iPhone, van je browser tot je kaarten. iOS-apparaten volgen je op allerlei manieren en slaan de gegevens lokaal op je telefoon op; afgezien van de privacyzorgen, kan al die opgeslagen informatie snel opslagruimte in beslag nemen. Je kunt privacyproblemen verminderen, mobiele gegevens besparen en de opslagruimte van je telefoon sparen door Brave als je primaire mobiele browser te gebruiken.

Lees verder voor meer informatie over welke apps en sites je zoekgeschiedenis bijhouden, en hoe je die informatie van je iPhone kunt verwijderen.

Hoe verwijder je de browsegeschiedenis in Safari

Het verwijderen van je browsegeschiedenis uit Safari op je iPhone is een eenvoudig proces. Met deze optie verwijdert u uw browsegeschiedenis en uw opgeslagen cookies.

Selecteer Instellingen > Safari > Wis geschiedenis en websitegegevens.

Met deze selectie kunt u nog steeds uw auto-aanvulinformatie voor Safari behouden. Autofill omvat zaken als wachtwoorden en creditcardgegevens.

Als u wel uw browsegeschiedenis maar niet uw opgeslagen cookies in Safari wilt bewaren, selecteert u Instellingen > Safari > Geavanceerd > Websitegegevens > Alle websitegegevens verwijderen.

Als er geen gegevens zijn om te verwijderen, worden uw instellingen grijs. U kunt ook privé browsen inschakelen, wat het verwijderen van uw browsegeschiedenis overbodig maakt.

Hoe u de geschiedenis van Google Maps en Apple Maps kunt wissen

Als u uw Google Maps-geschiedenis wilt wissen, selecteert u uw app en meldt u zich aan of klikt u op uw pictogram in de rechterbovenhoek.

Selecteer Instellingen > Kaartgeschiedenis. Als u eerder had geselecteerd dat Google Maps uw geschiedenis zou opslaan, kunt u een bestemming kiezen > Meer > Verwijderen.

Voor uw Apple Maps-geschiedenis, selecteert u eerst uw Apple Maps-app. Veeg omhoog om recente bestemmingen te zien. Veeg naar links op de bestemming die u wilt verwijderen en kies “Verwijderen”.

Hoe verwijdert u de Google zoekgeschiedenis

Het verwijderen van uw Google zoekgeschiedenis in Safari kan soms nodig zijn. Er zijn legitieme veiligheids- en privacyoverwegingen voor het verwijderen van uw zoekgeschiedenis, waaronder het beschermen van uw persoonlijke informatie tegen buitenstaanders. Het verwijderen van uw zoekgeschiedenis kan u beschermen tegen hackers die uw identiteit willen stelen.

Het verwijderen van uw zoekgeschiedenis, met name bij Google, zal niet al uw problemen oplossen. Volgens Google zal de informatie die je zoekt nog steeds bestaan lang nadat je het hebt verwijderd, maar het zal nooit worden gedeeld of weergegeven op een apparaat. Als dat niet geruststellend klinkt, los het probleem dan helemaal op door over te stappen op Brave. Met Brave weet je zeker dat zodra je zoekgeschiedenis is verwijderd, deze voorgoed is verdwenen.

Om je Google-zoekgeschiedenis te verwijderen, open je Safari en log je in op je Google-account. Tik op de homepage van Google op de drie regels linksboven.

Klik op “Uw gegevens in Zoeken”

Schuif naar beneden en selecteer “Verwijder laatste uur” of “Verwijder alle zoekactiviteiten”

Selecteer “Verwijderen” in het pop-up scherm.

Dit eenvoudige proces verwijdert uw Google-zoekgeschiedenis op uw iPhone. U kunt ook het menu “Uw gegevens bij het zoeken” gebruiken om te personaliseren wat Google traceert.

Ga naar http://myaccount.google.com, selecteer “Gegevens en personalisatie.” Daar kunt u kiezen welke informatie Google zal opslaan wanneer u zoekt. U hebt ook de mogelijkheid om Google’s gegevens over uw zoekopdrachten te “pauzeren”, waardoor het veiliger voor u wordt om Google te gebruiken om te zoeken.

Beste alternatieven voor privé browsen voor iPhone

Als u zich zorgen maakt over wie uw browsergeschiedenis kan zien, overweeg dan een extra beveiligingslaag toe te voegen aan uw persoonlijke gegevens door een browser te gebruiken die privacy tot een prioriteit maakt. Brave blokkeert automatisch trackers en ongewenste advertenties met behulp van Shields, waardoor uw surfgewoonten vertrouwelijk blijven. Natuurlijk kunt u nog steeds uw browsegeschiedenis verwijderen als u dat wilt; lees hier meer over hoe u dat kunt doen.

Het verwijderen van uw zoekgeschiedenis is een goede stap in de richting van het beschermen van uw privacy. Overweeg ook Brave te gebruiken. Brave is gebouwd op basis van de Chromium-code, net als Google Chrome, en stelt de gebruiker in staat om zijn gegevens en privacy online te beschermen. Download Brave vandaag nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *